V letošnjem šolskem letu smo na šoli izdelali tri raziskovalne naloge. V ponedeljek, 15. 5. 2023, se je v Murski Soboti odvijalo 57. državno srečanje mladih raziskovalcev. 

Z raziskovalno nalogo so se soočile že šestošolke Tinkara Kogovšek in Elizabeta Ema Kerin iz 6. a ter Nikolina Fileš iz 6. b pod mentorstvom Janje Zver. Izdelale so nalogo z naslovom Analiza besedil izbranih pesmi Vlada Kreslina na področju slovenskega jezika. Za uspešno opravljeno raziskavo jim je čestital tudi Vlado Kreslin in jim za spodbudo k nadaljnjem raziskovanju poslal svoje CD-je z avtogramom!

Na področju tehnike in tehnologije je Maks Štefotič, 9. b, pod mentorstvom Marjana Tkavca za raziskovalno nalogo Teslova tuljava in lopar proti mrčesju prejel bronasto priznanje.

Ivana Žgajnar in Iza Peršin Peternelj, obe 9. b, sta nalogo zagovarjali tudi pred komisijo na državnem srečanju in sta prejeli srebrno priznanje za raziskavo z naslovom Samopodoba in lepota s področja psihologije pod mentorstvom Maje Zelič in Slavice Škerjanec.

Vsem učencem in mentorjem iskreno čestitamo za dosežene rezultate!

Dostopnost