V ponedeljek  26.9. 2022 so bile za učence devetih razredov izvedene delavnice na temo biologije. Potekale so pod vodstvom študentov oddelka za biologijo iz biotehniške fakultete v Ljubljani in njihove mentorice.

Delavnice so potekale na štirih postajah. Učence posameznega razreda so najprej razdelili na štiri naključne skupine in tako se je delo začelo. Na eni postaji smo delali na temo evolucije in postavljali telesne organe živali na pravilna mesta na sliki. Na drugi postaji smo primerjali med seboj okostja človeka, šimpanza, gorile in avstrolopitka Lucy in poizkušali približno po vrstnem redu, umestiti vsa ta bitja na časovnico evolucije. Na tretji postaji smo razvrščali živali na slikah glede na to, katero čutilo je pri tej živali glavno in najbolj pomaga pri življenju. Zraven nam je študent povedal še kakšno zanimivost o vsaki živali. Na četrti postaji pa smo razvrščali živali na slikah glede na to, na kakšen način dihajo.

Delavnice so se mi zdele zelo zanimive. Študenti so poskrbeli za zelo zabavne in interaktivne delavnice na katerih smo se lahko veliko naučili. Zraven smo lahko tudi ponovili že prej pridobljeno znanje o živalih in človeku. Upam, da bodo še kdaj izvedli kaj podobnega.

 

Lea Keber Lešnik, 9.b

Dostopnost