V mesecu aprilu smo obiskali pomočnico ravnatelja in z njo opravili kratek intervju. Kaj vse nam je povedala si lahko preberete spodaj. 

 

Kakšen je bil občutek, ko vas je gospod ravnatelj izbral za svojo podravnateljico?

Bila sem precej presenečena, saj tega nisem pričakovala in o tem delovnem mestu nisem nikoli razmišljala. Zelo rada namreč poučujem in se družim z učenci; delo pomočnika pa je precej drugačno, a še vedno ohranja stik z učenci.

Kako vam je všeč opravljanje dela podravnateljice?

Na začetku sem se počutila kot prvošolček; vse je bilo zame novo in neznano. Sedaj delo pomočnice poznam že mnogo bolje in mi je všeč, saj je zelo razgibano in raznovrstno. Zelo dobro sodelujeva tudi z gospodom ravnateljem.

Nam lahko zaupate katera dela vsebuje vaša služba in ali imate več dela kot prej?

Dela je več kot prej, zajema pa določanje nadomeščanj, datumov za teste ter terminov za zdravstvene preglede, rezervacijo Ljudskega doma, organiziranje šol v naravi, obveščanje staršev in učiteljev, organizacijo koncertov, učenje, prijave dni dejavnosti, organizacijo NPZ idr.

Kako poteka vaš delovni dan?

Zjutraj pridem v šolo in imam od 3 do 4 ure pouka, po pouku pa delam v pisari, kjer opravljam pomočniško delo.

Kaj vas najbolj veseli in kaj najbolj razjezi pri vaši službi?

Veseli me dober odnos s sodelavci, spoznavanje novih ljudi in pogovori z učenci, skozi katere jih spoznavaš, jih začutiš in jim lahko pomagaš. Razjezi me malo stvari, saj mi vsaka težava predstavlja nov izziv; v slabo voljo pa me spravi nedoslednost učencev pri upoštevanju pravil, nespoštljiva komunikacija in sporočanje odsotnosti učiteljev tik pred začetkom pouka.

Ali v vodstvu šole načrtujete kakšne spremembe na šoli?

Ne, na šoli ne načrtujemo večjih sprememb, le nov hišni red.

S čim se ukvarjate v prostem času?

Sedaj imam veliko manj prostega časa. Izkoristim ga tako, da hodim na sprehode, telovadbo, jogo, se odpravim v naravo, preberem kakšno knjigo…

Bi vas kdaj v prihodnosti zanimalo tudi delo ravnateljice šole?

Ne, to delovno mesto me ne zanima, saj gospod Saje svoje delo opravlja več kot odlično.

učenci novinarsko-fotografskega krožka

Dostopnost