V ponedeljek smo  petošolci imeli tehniški dan.

Sprehodili smo se skozi park Tivoli in si ogledali nekaj znamenitosti ter razstavo v Jakopičevem drevoredu. Razstava je namenjena ozaveščanju, da med nami živijo tudi gluhi in gluhonemi.
Potem smo obiskali Državni zbor Republike Slovenije. Najprej smo uspešno prestali varnostni pregled. Razdelili smo se v dve skupini. Udeležili smo se dveh delavnic. Pogledali smo si risani film BreZzobi Tiger. V Državnem svetu Republike Slovenije smo razpravljali o spremembi počitnic. Izbrana predsednica in predsednik (5.a Leo, 5.b Lili) sta vodila razpravo ob pomoči sekretarja. Mnenja so se kresala in na koncu smo glasovali za veto na predlagani zakon. V delavnici, ki jo je vodila dr. Katja Jerman, smo se razdelili v skupine. V sejni sobi so predstavniki vlade predlagali zakon, predstavniki koalicije in opozicije pa argumentirali svoja stališča za in proti. Razprava je bila burna, vendar spoštljiva in zelo zanimiva. Spoznali smo postopek sprejemanja zakonov.
Vsi smo prejeli Ustavo v stripu in potrdilo o obisku in odličnem poznavanju Državnega sveta Republike Slovenije. Vsak razred je prejel tudi slikanico BreZzobi Tiger.
Pozdravila nas je tudi predsednica Državnega zbora Republike Slovenije gospa Urška Klakočar Zupančič in nam namenila nekaj vzpodbudnih besed.
Zelo zanimivo in poučno. Takih izobraževalnih dni bi si še želeli.

Dostopnost