ČETRTI DAN

Ponoči je dež opral naravo, ki je zjutraj zasijala v vsej svoji lepoti. Na dopoldanskem pohodu čez Zaplaške stezice smo hodili po mokrem listju, iz katerega se je sem ter tja prikazal kakšen močerad. Na poti smo videli solnico za srne, lovsko opazovalnico živali in krmišče. Prebirali smo obvestilne table, se seznanili z gozdnim bontonom, z vrstami dreves in ostalih rastlin.
Popoldan smo postali vremenarji. Opazovali smo vreme in merili vremenske pojave. Naučili smo se ravnati in se orientirali s kompasom. Zadnji dan smo zaključili s točkami Pokaži, kaj znaš in plesom. Za češnjico na vrhu smetane, pa smo videli še čarovniško točko.

TRETJI DAN

Že jutro se je danes začelo malo drugače. Učitelj Matej nas je zbudil z glasbo. Po zajtrku smo speli lase, umili roke, oblekli predpasnike in kuharske čepice, nato pa smo pripravili testo za slastne medenjake. Medenjaki so šli v pečico, mi pa v gozd. Tam smo se prelevili v gozdne detektive. Iskali smo drevesne liste in gozdne plodove. Presenetilo nas je sonce, ki nas je dobro ogrelo. Po kosilu smo postali mesojedci, rastlinojedci in vsejedci. Igrali smo igro preživetja. Bilo je napeto in zelo zabavno. Večer smo zaključili s kravžljanjem možgančkov z napetim kvizom.

DRUGI DAN

Po jutranjem ocenjevanju sob, smo se razdelili v dve skupini. Ena je risala panjske končnice, druga pa je šla v gozd nabrat kurivo in naredila čisto pravi ogenj. Popoldan smo za kratek čas postali Lego pravljičarji. Za tem smo preizkusili, kako spretni smo pri uporabi zemljevidov. To nas je pripeljalo do zaklada. Ker pa je dan potrebno zaključiti prijetno in v smehu, smo zvečer igrali čebelji akivity.

PRVI DAN

No, pa je za nami prvi dan. Lepo smo si uredili sobice in se seznanili s pravili bivanja v domu Čebelica. Popoldan smo si ogledali kraj Čatež. Iz megle je rahlo pršilo, mi pa smo se povzeli po romarski poti do cerkvice, kjer smo slišali legendo o tem, kako je nastala. Prevzela nas je njena notranjost, kjer smo videli orgle, stenski mozaik in vitraže. V dom smo se vrnili s svetilkami, saj se je že mračilo. Po večerji smo tekmovali v znanju – razmisli in oceni. Bilo je zelo zabavno. Tudi učiteljice so tekmovale.

Dostopnost