3. razreda sta teden od 2. 10. do 6. 10. preživela v domu CŠOD Prvine.

Ponedeljek, 2. 10.

Po nastanitvi v sobe in kosilu smo se odpravili v gozd. Iz naravnih materialov smo naredili čudovite slike, nato pa postavljali bivake. Večer smo zaključili z nočnim pohodom s svetilkami.

Torek, 3. 10.

Učenci 3.b so najprej plezali na smreko v bližini doma in sami kreirali igre, s svojimi pravili in imenom igre. Učenci 3.a pa so se dopoldne učili o vremenu in izdelali vsak svoj “vetrovček”, nato pa se preizkusili še v igranju starih rudarskih iger. Po kosilu smo se učili o najpomembnejšem viru življenja, o vodi in sami izdelali vodni filter. Nato smo odkrivali prebivališča gozdnih živali in se pogovarjali o njihovem prehranjevanju. Zvečer smo se sprostili ob ognju in za konec skrite želje, napisane na list, prepustili čarobnosti ognjenih zubljev.

Sreda, 4. 10.

Ta dan smo naredili veliko kilometrov, saj smo se odpravili vse do Trojan, na slastne velike trojanske krofe. Po kosilu in malo daljšem počitku smo iskali  zaklad. Nato smo ustvarjali svoje risanke. Po večerji smo se zunaj igrali, skrivali in lovili s svetilkami ter neizmerno uživali.

Četrtek, 5. 10.

Danes je bil za plezanje na smreko na vrsti 3.a. B-jevci pa so se poučili o vremenu, ustvarjali “vetrovčke”, nato pa se igrali stare rudarske igre. Po kosilu smo se orientirali na Sovinem pobegu. Svoje spretnosti smo preizkusili v vožnji s skirojem, najprej na poligonu, na koncu celo na makadamski cesti. Po večerji pa je vsak ob prijetni glasbi spletel svojo zapestnico.

Petek, 6. 10.

Po jutranjem pakiranju smo se še zadnjič odpravili v gozd. Zaposlila nas je Velika srednjeveška igra. Trdnjave so bile dobro grajene in domiselno opremljene. Vsaka skupina je morala opraviti še preizkus iz matematike, glasbe in športa. Po dobrem kosilu smo se poslovili in se po ovinkasti cesti spustili v dolino ter se odpeljali proti Šentvidu. 

 

Dostopnost