Naša osnovna šola se je pridružila ozaveščevalno–zbiralni nagradni akciji »Prinesi male aparate«, ki poteka na območju Mestne občine Ljubljana med 1. in 21. oktobrom 2022, njen častni ambasador pa je župan g. Zoran Janković. V akciji se zbira še delujoče in nedelujoče male aparate in računalnike, nekaj od njih tudi za dobrodelne namene.

Osnovna šola Šentvid je ena izmed 28 šol v Ljubljani, ki se je odločila sodelovati v tej akciji.

Tri najuspešnejše šole bodo po koncu akcije nagrajene z nastopom podpornika akcije in priljubljenega glasbenika Challeta Salleta.

Nastop si bodo prislužili:

  • šola, ki bo zbrala največ malih aparatov na šolo (v kg)
  • šola, ki bo zbrala največ malih aparatov po učencu (v kg)
  • šola, ki bo po mnenju organizatorjev naredila najboljšo komunikacijo o akciji po svojih kanalih (lahko se zgodi, da kljub izredni komunikaciji o akciji šola ne zbere dovolj, da bi zmagala, zato tudi ena takšna nagrada; izbrali jo bomo na podlagi izpolnjenega priloženega obrazca)

Kaj bomo zbirali

 Še delujoče in nedelujoče male aparate:

–       mala električna in elektronska oprema kot so sesalniki, naprave za šivanje, svetilke, mikrovalovne pečice, oprema za prezračevanje, likalniki, opekači, električni noži, kuhalniki vode, ure in zapestne ure, električni brivniki, tehtnice, naprave za nego las in telesa, kalkulatorji, radijski sprejemniki, videokamere, videorekorderji, glasbeni stolpi, glasbeni instrumenti, oprema za reprodukcijo zvoka ali slike, električne in elektronske igrače, oprema za šport, majhno električno in elektronsko orodje, majhni medicinski pripomočki

–       IT oprema kot so mobilni telefoni, GPS, žepni kalkulatorji, osebni računalniki, tiskalniki, telefoni, računalniške miške itd.

–       TV in monitorji* kot so zasloni, televizijski sprejemniki, okvirji LCD za fotografije, monitorji, prenosni računalniki, notesniki itd.)

*še delujoče samo LCD in LED zaslone/monitorje, CRTjev pa še delujočih ne zbiramo (teh žal ni več možno lansirati na trg, zato zbiramo te samo nedelujoče)

Da pa se zbrane količine ne bi kopičile v šoli smo določili tri termine, kjer lahko prinesete aparate.

PRVI TERMIN: Četrtek, 6. 10. 2022 od 7.00 do 8.15
DRUGI TERMIN: Četrtek, 13. 10. 2022 od 7.00 do 8.15
TRETJI TERMIN: Četrtek, 20. 10. 2022 od 7.00 do 8.15

PREVZEM APARATOVstranski vhod šole (nasproti športne dvorane).

POMEMBNO: OZNAČITI DELUJOČE APARATE

Dodatne informacije:

e-pošta: aljaz.slivnik@ossentvid.si

tel: 031 844 870 (g. hišnik)

koordinator akcije Aljaž Slivnik

 

Dostopnost