ČETRTI DAN

Prebudili smo se v sončno jutro. Takoj po zajtrku smo odšli v gozd in se spremenili v gozdoljube. Opazovali in prisluhnili smo naravi, si pripravili gozdno pico in napitek. Po malici smo odšli v deželo, kjer prebivajo škrati. Iz naravnega materiala smo jim pripravili udobna bivališča z željo, da bodo v njih našli zavetje pred dežjem.

Popoldan smo s svojimi raketami poleteli v vesolje. Nato smo jedilnico spremenili v slaščičarsko delavnico in pripravili slastne dobrote: medenjake in kokosove poljubčke. Dober tek!

Naš zadnji dan šole v naravi smo zaključili z družabnim večerom. Jutri se vidimo.

TRETJI DAN

Za nami je lep, sončen dan, ki smo ga večinoma preživeli v naravi.

Dan se je pričel s plezanjem po plezalni steni (včeraj nas je pregnala nevihta). Nato se je prikazalo sonce in mahnili smo jo na daljši pohod po okolici. Nekoliko utrujeni smo se vrnili v dom na kosilo, kjer je nam je hrana zelo teknila. Popoldne smo opazovali travnik: prisluhnili smo zvokom travnika, vsak je izdelal svoj herbarij ter lovil travniške živali. Sledila je večerja, socialne igre, pravljica za lahko noč in sladko spanje …

 DRUGI DAN

Drugi dan smo raziskovali naravo. Ena skupina je raziskovala življenje v potoku, druga je naredila svoje podobe (selfije) iz gozdnega materiala. Spoznavali smo, kako spretni smo v gozdu, če ne vidimo ali  ko igramo v gozdnem orkestru z inštrumenti – predmeti iz gozda. Po kosilu smo plezali, igrali športne igre, se preizkusili v orientaciji. Sledila je večerja, ustvarjanje iz naravnega materiala, pravljica za lahko noč in pričakovanje, kaj nam bo prinesel nov dan šole v naravi.

 

 

PRVI DAN

Učenci in učiteljice smo prispeli v CŠOD Medvedje Brdo, uredili svoje sobe, nato pa smo odšli na krajši sprehod po bližnji okolici. Popoldan smo preživeli v gozdu. Iz naravnih materialov smo si postavili zasilna bivališča. Zakurili smo pravi taborni ogenj in si kar sami spekli košček kruha in jabolko kot predjed večerje. Za večerjo pa njammmi: “Palačinke!” Še vedno smo imeli dovolj energije za večerni sprehod. Dan smo zaključili s pravljico, ki nas je zazibala v sladko spanje …

Dostopnost