PETI DAN

Po dopoldanskih aktivnostih prihajamo domov. Se kmalu vidimo.

ČETRTI DAN

Danes zjutraj po zajtrku smo imeli načrtovan naravoslovni program, a smo si zaradi prevelikega naliva dežja ogledali izvrsten dokumentarni film o Soči in soški postrvi. Po koncu filma smo vseeno nadaljevali s programom. Z 8.a razredom smo spoznavali čudoviti svet rastlin in živali. Spoznali smo najstarejši tulipanovec v Sloveniji, ki je star preko 300 let. V domu pa smo se rokovali z živalmi, ki jih imajo. 8.b razred je medtem proučeval vodo in delal analize vzorcev vode. Popoldne smo skupaj poskušali sire in si pogledali posnetek o izdelovanju vseh mlečnih izdelkov. Preostali čas smo a proti b razredu igrali socialne igre (risanje, poznavanje sošolcev). Med prostim časom smo sestavili točke za zaključni večer, ki smo ga tudi dobro izpeljali in se zelo zabavali ob disku in ob druženju z OŠ Piran. Po plesu smo vsi utrujeni in zadovoljni zaspali. (Tinkara, Zarja)

TRETJI DAN

Čisto neprespani smo se zbudili v deževno jutro. Pojedli smo okusen zajtrk in si spakirali malico. Potem smo se odpravili na Kozlov rob, na vrhu katerega še danes stojijo razbitine gradu. Pot je bila zelo strma in naporna, a smo se vseeno zelo zabavali. Med potjo smo si ogledali vojaško kaverno iz 1. svetovne vojne, bunker, Thysonovo past za lubadarje … Po zasluženem kosilu, smo si malo odpočili, a kaj kmalu smo se spet podali po oblačnem Tolminu na orientacijski pohod. Med pohodom smo se veliko pogovarjali in smejali. Zvečer smo imeli družabne igre, kjer smo se neizmerno zabavali. (Blaž, Vitan)

DRUGI DAN

Zbudili smo se v deževno jutro, se pripravili, pojedli zajtrk in odšli na ogled Tolminskih korit. Najprej smo se povzpeli po hribu in prečkali Hudičev most in si malce višje ogledali še Dantejevo jamo in kip Duge babe. Nato smo prečkali viseči most. Po poti smo prišli do Tolminskih korit, ki so bila prečudovita. Po vrnitvi v dom smo pojedli kosilo in po njem izkoristili prosti čas za druženje. Popoldan smo se udeležili delavnic prve pomoči. Večerji je sledila večerna  animacija s kvizom in zaslužen počitek. (Tinkara, Nikolina, Naja, Ajda, Hana)

PRVI DAN

Danes, 7.10. 2024 smo se učenci 8. razreda odpravili v šolo v naravi. Avtobus je malo zamujal, a smo ga le pričakali. Vožnja je bila dolga, a smo se med njo zelo zabavali. Ob prihodu v CŠOD so nas prijetno sprejeli in nam dodelili sobe. Po kosilu smo se odpravili na krajši pohod ob Soči in Tolminčici. Po pohodu smo imeli prosti čas, med katerim smo počeli različne dejavnosti. Ob koncu dneva smo se odpravili na krajši pohod po mestu Tolmin. Dan se končuje s pripravo na spanje. (Inti, Elizabeta, Lina)

Dostopnost