Kot je to že običajno, smo se ob prihodu v dom seznanili s pravili doma, s prostori in osebjem. Potem smo se lotili urejanja sob in postiljanja, ki je vsakič  pravi izziv. Preostali čas do kosila smo porabili za pripravo večerne točke za Pokaži, kaj znaš.

Popoldan smo preživeli v spoznavanju mesta Kočevje in njegove bližnje okolice. Šli smo skozi mesto, ki je srednje veliko mesto s čudovito cerkvijo sv. Jerneja na desnem bregu reke Rinže. Sprehod nas je popeljal tudi do umetnega jezera, ki je nastalo na mestu, kjer so včasih kopali premog. Ali veste, da je ponekod globoko tudi do 40 metrov in da so v njem veliiike ribe?

Kočevsko je znano po gozdovih. Tudi v samem mestu najdemo kar nekaj dreves. Med njimi je tudi 170 let star kostanj – vsi vemo, kako pomembna so drevesa, zato so ga spomeniško zaščitili. In mi smo ga objeli.

Na sprehodu smo lahko od daleč videli hrib, na katerem stoji grad Fridrihštajn, ki ga je dal zgraditi Friderik Celjski. Slišali smo tudi zgodbo o prepovedani ljubezni med Friderikom in Veroniko.

Na poti nazaj smo se ozrli v modro nebo, na katerem se je svetlikal prvi krajec lune. Videli pa smo tudi planet Jupiter, ki bi ga neuko oko lahko zamenjalo za zvezdo.

Pokaži, kaj znaš je bil zvečer prava uspešnica. Vsi smo pravi talenti. Najlepše je bilo, ko smo skupaj zapeli Zapadel je beli sneg in Carpe Diem. Bili smo kot eno.

Lahko noč in nasvidenje spet jutri.

Učenci 2.a in 2.b ter učiteljice 

Dostopnost