ERASMUS+ KOTIČEK, IZDELAVA LOGOTIPOV

V letošnjem šolskem letu je bila naša osnovna šola uspešna pri prijavi v program Erasmus+ za izmenjavo učiteljev.

Tema našega projekta je vključevanje različnih STEAM projektov v pouk naravoslovja. STEAM projekti so projekti, ki temeljijo na znanosti, tehnologiji, tehniki, umetnosti in matematiki.

S pomočjo raziskovanja teh področji projekti močno prispevajo k boljšemu razvoju, kreativnosti in rešitvam, ki jih lahko vključimo v pouk in s tem dvignemo zanimanje učencev za predmete naravoslovja. Pouk lahko s pomočjo poskusov, delavnic in različnih prikazov nadgradimo in s tem povečamo zanimanje in motivacijo učencev za boljše delo in boljši učni uspeh.

V projekt so poleg naše šole vključene še partnerske šole iz Italije, Turčije, Srbije in Severne Makedonije.

 

Učitelji, ki sodelujejo v projektu na naši šoli so učiteljica razredne stopnje Marja Godler, učiteljica naravoslovja, biologije in kemije Mihaela Ulčar, učiteljica geografije in zgodovine Maja Novak Rupnik, učiteljica matematike in računalništva Tajda Štrukelj ter učitelj matematike in fizike Jaka Saje. Naša naloga je, da se povežemo z učitelji drugih šol in izmenjujemo primere dobrih praks ter preizkušamo, kako se na posamezne dejavnosti odzivajo naši učenci.

 

Na šoli smo izdelali Erasmus+ kotiček, ki ga bomo v času naše dvoletne izmenjave dopolnjevali in učence na tak način obveščali o novostih, ki smo jih pripravili oz. jih je pripravila ena od šol, ki z nami sodeluje. V kotičku, ki se nahaja pred računalniško učilnico, lahko spoznate našo ekipo, partnerske države …

 

Učenci so nam pomagali pri izdelavi logotipa, ki nas bo predstavljal in povezuje vse sodelujoče države.

 

V jedilnici boste v tem tednu spoznavali tradicionalne jedi iz držav s katerimi sodelujemo.
JEDILNIK, 13.03.-19.03.2021

 

Veseli bomo, če boste sledili naši izmenjavi ter nam bili v pomoč, ko bomo iskali dobre rešitve pri oblikovanju pouka in pri drugih dejavnostih, ki jih bomo izvajali.

Lepo vas pozdravljamo člani ekipe Erasmus+

 

     
Dostopnost