28. in 29. 5. 2021, so naši Mepijevci s kvalifikacijsko odpravo zaključili letošnji Program Mepi (Mednarodno priznanje za mlade).

Letošnje odprave se je udeležilo 12 devetošolcev. Prvi dan jih je pot vodila na Klobuk, Vrhe, mimo Golega griča v dolino Bezenice ter na Ključ, kjer je pri partizanskem domu bil cilj prvega dne. Po gozdnih poteh in travnikih so prehodili 13 km, med potjo pobirali odpadke, saj je bil namen njihove odprave skrb za čisto okolje, se borili s težkimi nahrbtniki ter uživali v skupnem druženju, petju, zabavi in delu. Ob prihodu na Ključ so si na jasi pred partizanskim domom postavili šotore, si skuhali večerjo, zakurili taborni ogenj, si spekli penice in hrenovke, igrali enko in skrivalnice, podoživljali pot, se veliko smejali in uživali v medsebojnem druženju, za katerega so bili v preteklih mesecih prikrajšani. Dan je bil po njihovem mnenju kar prekratek.

Naslednje jutro so se prebudili v sončen in hladen dan. Zelo hladna je bila tudi noč, kar smo občutili tudi spremljevalci, ki smo jih spremljali na odpravi. Kljub slabemu spancu so si polni energije pripravili zajtrk, izmenjali doživetja pretekle noči ter pospravili svoj kamp. Nahrbtniki so bili kmalu spakirani, boleče in ožuljene noge pozabljene, zemljevidi in kompasi pa pripravljeni. Pot so nadaljevali proti dolini Prosce, Korenu nad Horjulom in Polhovemu Gradcu, kjer je bil cilj odprave. Na poti do cilja jim ni bilo postlano z rožicami, saj jih je pot kar precej vodila navkreber, bolela so jih ramena in kolena, prisotna je bila utrujenost. A kot pravijo, je sreča na strani pogumnih in tudi mladi Mepijevci so jo imeli. Prva kapljica dežja je padla, ko so stopili na avtobusno postajo v Polhovem Gradcu.

Vse prepreke so uspeli z nasmehom na obrazih in svojo pozitivnostjo premagati, presegli so sami sebe in postali druga generacija Mepijevci OŠ Šentvid.

Utrujenost, težki nahrbtniki, žulji, mraz, boleče noge bodo pozabljeni, ostali pa jim bodo spomini, ki so si jih naredili.

Lovro, Samo, Lara K., Lara V., Eva, Neža, Lars, Adel, Maks, Val, Jakob in Anže, ponosni smo na vas.

Dostopnost