MEPI odprava 2022

Tretja generacija Mepijevcev OŠ Šentvid se je na kvalifikacijsko odpravo podala 16. in 17. 6. 2022.

Letošnje odprave se je zaradi mnogih vmesnih pripetljajev (bolezni, strahu pred naznanim in pubertetniških muh) udeležilo 7 devetošolcev od 14, ki so sodelovali pri Mepiju – mednarodnem programu za mlade.

Prvi dan jih je pot vodila na Klobuk, Vrhe, mimo Golega griča v dolino Bezenice ter na Ključ, kjer je pri partizanskem domu bil cilj prvega dne. Po gozdnih poteh in travnikih so prehodili 13 km, med potjo pobirali odpadke, saj je bil namen njihove odprave skrb za čisto okolje, se borili s težkimi nahrbtniki ter uživali v skupnem druženju, petju, zabavi in delu. Ob prihodu na Ključ so si na jasi pred partizanskim domom postavili šotore, si skuhali večerjo, zakurili taborni ogenj, igrali enko, podoživljali pot, se veliko smejali in uživali v medsebojnem druženju. Dan je bil po njihovem mnenju kar prekratek, prizanesla pa sta jim tudi dež in vročina.

Naslednje jutro so se Mepijevci prebudili v sončen dan. Po prijetni noči, ki ni bila niti premrzla niti prevroča so si polni energije pripravili zajtrk, izmenjali doživetja pretekle noči ter pospravili svoj kamp. Nahrbtniki so bili kmalu spakirani, boleče in ožuljene noge pozabljene, zemljevidi in kompasi pa pripravljeni. Pot so nadaljevali proti dolini Prosce, Korenu nad Horjulom in Polhovemu Gradcu, kjer je bil cilj odprave. Na poti do cilja jim ni bilo postlano z rožicami, saj jih je pot kar precej vodila navkreber, bolela so jih ramena in kolena, prisotna je bila utrujenost. A kot pravijo, je sreča na strani pogumnih in tudi mladi Mepijevci so jo imeli.

Vse prepreke so uspeli z nasmehom na obrazih in svojo pozitivnostjo premagati, presegli so sami sebe in postali tretja generacija Mepijevci OŠ Šentvid.

Utrujenost, težki nahrbtniki, žulji, vročina, mravlje in boleče noge bodo pozabljeni, ostali pa jim bodo spomini, ki so si jih naredili.

Svit, Filip, Mark, Naja, Tina, Lina in Lara ponosni smo na vas, saj ste dokazali, da ste iz »pravega testa«.

 

Dostopnost