1. DAN

Danes smo prvošolci začeli s šolo v naravi na daljavo. Ker ne moremo v Dolenjo vas pri Čatežu, so k nam prišli učitelji iz Čebelice. Pogovarjali smo se o vremenu in se igrali vremenske igre. Kot pravi znanstveniki smo raziskovali, kako milo prežene viruse, kakšne barve so v naših flomastrih, kako voda vpliva na to, kako vidimo skoznjo ter kako prilepimo balon na steno.

2. DAN – čebele

Danes pa nam je učitelj Matej iz CŠOD Čebelica povedal veliko zanimivih stvari o življenju čebel. Spoznali smo čebelarjevo opremo in čebelje izdelke. Ugotovili smo, da imamo med zelo radi. Ali veš, da je za Slovenijo značilna posebna umetnost poslikave panjskih končnic?

 3. DAN – športne igre

Danes smo se sprostili ob zabavnih športnih igrah. Preizkušali in odkrivali smo svoje sposobnosti.  Spoznali smo različne oblike gibanja in krepili moč telesa. Izvajali smo živalsko jogo, pilates, vaje za moč, vaje s pliškotom in posnemali zimske športe.

4. DAN – orientacija

Danes smo se pogovarjali o orientaciji. Igrali smo se igrice, iskali gusarski zaklad, se pozdravili po gusarsko in izdelali svoje zemljevide. Dobili smo domačo nalogo: skriti moramo “zaklad” in naši domači ga morajo s pomočjo naših zemljevidov najti. Namig gusarice Žive je bi, da je danes milo (skoraj) najboljši zaklad.

 

Dostopnost