Že nekaj dni je, odkar smo se vrnili iz šole v naravi.

Malce s strahom sem pričakovala to šolo v naravi, vendar so me otroci presenetili.

Teden dni bivanja v hotelu Krvavec nam je zelo hitro minil. Kot posledica milih zim in korone so tudi učenci večinoma obvladali smučanje na stopnji začetnikov. Prvi stik s progo je bil za naše začetnike kar težak, vendar so zelo hitro in dobro napredovali. Če so prvi in drugi smučarski dan smuči nosili, so se zadnja dva dneva povzpeli na vrh Krvavca s 6-sedežnico. To je izjemen uspeh in napredek. Napredovale so vse smučarske skupine, prav tako pa smo vsi uživali v sončnem vremenu in naravnem snegu.

Pohvalila bi vse učence, saj je smučarska oprema težka, tišči, smuči drsijo, rokavice nagajajo, čelada se odpenja… Bilo je prav vroče. In tu je bila še strmina. Ni preprosto, da se kar naenkrat znajdeš vrh visoke gore na robu strmine, po kateri se nameravaš spustiti navzdol. Veselje je bilo gledati obraze, polne zmagoslavja in premaganega strahu.

Kljub naporom so vztrajali in si prizadevali za boljše smučarsko znanje, prav vsi pa so tudi uspešno prevozili progo za tekmo.

Druga pohvala pa gre bivanju in obnašanju v hotelu.

Hotel je lep, hrana odlična.

Hotel smo si delili z gosti iz Nemčije, Francije, Češke idr. Otroci so se v sobah pogovarjali tiho, zjutraj niso budili ostalih gostov, tiho so hodili po stopnicah. Sobe so vzorno čistili, saj smo jih vsak dan ocenjevali.

V jedilnici, kjer smo si za zajtrk in večerjo lahko izbirali raznovrstno hrano, so učenci vljudno čakali v vrsti. Vzeli so hrano, ki so jo tudi pojedli. Obnašanje v jedilnici je bilo hotelsko. Tiho so se pogovarjali za mizami. Kosilo smo jedli v drugi jedilnici, kamor smo šli lahko s smučarskimi čevlji, saj se nam je mudilo naprej na smuko. Vsak dan smo imeli kratek odmor, v hotelu smo si lahko privoščili čaj ali sok.

Po smučanju so učenci šli še na sankanje, igranje iger na snegu ali pa smo se tudi malo učili. Večere smo preživljali ob spoznavanju FIS pravil, prepevanju ob kitari in igranju družabnih iger. Zadnji večer so se sobe predstavile s svojimi izvirnimi točkami.

Ko smo se vračali, smo se organizirali tako dobro, da smo skupaj z otroki vso prtljago zelo hitro spravili v dolino. Čestitke otrokom in učiteljem.

V hotelu so otroke pohvali, da so bili zelo dobri gostje. Med šolami pa med najboljšimi. Tudi ostali gostje so otroke pohvalili. Francoska učiteljica je bila presenečena, kako tihi in veseli so bili v jedilnici.

V Franciji nimajo takih šol v naravi.

Hvala staršem, ki ste omogočili to šolo v naravi. Prosim in hvala – »čudežni besedi« −  so otroci prinesli že od doma. Zahvaljujemo se vam, da nas podpirate (ne telefonov, postavljanje meja …).

 

Zapisala v imenu celotne ekipe (Nataša Božič, Janko Rošelj, Luka Novak, Žiga Ozebek) Marja Godler

Dostopnost